Profiel & filosofie

Bank ten Cate & Cie N.V. is een onafhankelijke private bank met een geschiedenis die teruggaat tot 1881. Dat levert niet alleen een rijke financiële traditie op, maar ook waardevolle expertise. De bank doorstond alle financiële ups & downs dankzij een filosofie die zij nooit heeft losgelaten: alle activiteiten zijn gebaseerd op een wederzijdse vertrouwensrelatie.

Onafhankelijk en transparant

Bank ten Cate & Cie is geen gewone bank. We werken voor een select aantal cliënten, die kunnen rekenen op geregeld persoonlijk contact. Bovendien voeren we geen eigen beleggingsproducten of -fondsen. Dat betekent voor u als cliënt dat u kunt rekenen op een volledig onafhankelijke aanpak, maximale transparantie en geen verborgen kosten.

Ervaren medewerkers

Bankieren draait ook bij Bank ten Cate & Cie uiteindelijk om het realiseren van de wensen en doelstellingen van haar cliënten. Dit kunnen wij alleen bereiken met optimale middelen. Bank ten Cate & Cie beschouwt haar medewerkers als haar belangrijkste 'asset'. Alle medewerkers beschikken over ruime ervaring, reageren alert op ontwikkelingen en onderschrijven de visie en filosofie van de bank.

Individueel beleggingsprofiel

De financiële markten vertonen een complexe samenhang. Het aantal beleggingsinstrumenten neemt voortdurend toe. Informatie komt steeds sneller beschikbaar. Kost het zelfstandig beheren van uw vermogen u te veel tijd? Heeft u moeite om het tempo van de beurzen bij te houden? Bent u bang om verkeerde beslissingen te nemen? Dat is niet zo gek. In de huidige tijden, waarin geen zekerheden meer lijken te bestaan, is verantwoord en effectief vermogensbeheer een dagtaak, zelfs voor doorgewinterde professionals. Bank ten Cate & Cie beschikt over de kennis en ervaring om u daarbij te begeleiden. Onze private bankers stellen in nauw overleg met u een individueel beleggingsprofiel samen. Daarbij kijken we naar risicospreiding, fiscaal regime en bestemming van het vermogen.

Optimaal rendement en zekerheid

Door onze onafhankelijke en transparante aanpak lopen uw belangen en die van de bank altijd parallel. Bank ten Cate & Cie heeft geen huisfondsen. Al onze diensten, ook vermogensbeheer, spitsen wij toe op de individuele behoeften van de cliënt. Sleutelwoorden zijn flexibiliteit, inventiviteit en verantwoordelijkheidsgevoel. De bank verleent geen commerciële kredieten of hypotheken en handelt niet in effecten voor eigen rekening. Bank ten Cate & Cie staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten. Tevens is de bank ingeschreven bij het DSI.

Mission Statement

The duty of a banker is to safeguard what customers have entrusted to him. He is a confidant, sometimes a friend. He is the custodian of people's secrets. Our clients show their trust by confiding money to us. We invest it prudently, because it is not our money (Edmond Safra).